3 Şubat 2013 Pazar

SÜPER LİG (!)


Türkcell Süper Lig de bu hafta Galatasaray, alışılagelmiş şekilde Bursaspor deplasmanında puan bırakırken Beşiktaş evinde ligin flaş ekibi Karabükspor'a puan verdi. Trabzonspor, teknik direktör değişikliği sonrası çıktığı ilk lig maçında faklı galip geldi. Fenerbahçe ise, evinde Sivasspor a mağlup olarak taraftarlarını üzdü.

Devre arasında flaş transferler yaparak kadrosunu güçlendiren Galatasaray istikrarsız bir tablo sergiliyor. Beşiktaş maçının ilk 20 dakikasında geçen seneki oyundan örnekler sunan Terim'in öğrencileri, Beşiktaş maçının ikinci yarında ve Bursaspor maçında tanınmayacak haldeki futbolunu sürdürdü. Taraftarın merakla beklediği Sneijder yine ikinci yarıda oyuna girdi ve takıma gözle görülür bir katkı sağlayamadı. Fatih Terim her iki maçta da ilk onbirde Sneijder'i kadroda düşünmedi.

Aykut Kocaman ise adeta "benim transferlerimin hepsi sahada" dercesine Emre-Ziegler-Webo üçlüsünü transferlerinden sonraki ilk maçlarında birlikte oynattı. Belki sistem içerisinde bu üçlü çok sırıtmadı. Hatta Webo skor tabelasına adını da yazdırdı. Ama belki de Kocaman tüm transferlerimi oynatacağım sevdası yerine oturmuş kadrosu ile oynasaydı, hafta içerisinde kupa maçında kendisine ciddi rakip olabileceğini göstermiş Sivasspor karşısında galip gelebilirdi.

Süper Lig'e genel olarak bakacak olursak, futbol kalitesi olarak sivrilen bir takım yok. Dört büyüklerin futbol olarak birbirlerine bariz bir üstünlüğü söz konusu değil. İstikrarlı olarak iyi futbol oynayarak galibiyet serisi yakalayabilen takım zaten ligi alıp götürecek..Ama takımlarımızda o istikrarı göremiyoruz. Bu görüntü içerisinde kadro kalitesi daha iyi olan ve futbol olarak da kötünün iyisi diyebileceğimiz Galatasaray liderliğini sürdürüyor.

0 yorum :

Yorum Gönder