13 Ekim 2014 Pazartesi

AYNA AYNA SÖYLE BANA...

Ayna ayna söyle bana benden daha kötüsü var mı?

Milli takım kişiliğe bürünüp bu soruyu bugün aynaya sorsaydı sanırım cevap olarak "sıkma canını Cebelitarık diye bir takım var en son İrlanda Cumhuriyeti'nden 7 tane yedi, sen yine ona göre iyisin" derdi.
Hepimiz bu elemelerin kuraları çekildiğinde Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ile yarışırız diye düşünüyorduk. Ama sanırım şu geçen üç maçlık periyodu ne Hollanda ne de milli takım hayal edememiştir. İzlanda tahmin etmiş midir? Bu sorunun cevabı büyük ihtimalle evet. Çünkü İzlanda play off oynayarak 2014 Dünya Kupası hakkını kaybettiğinde bu sinyalleri vermişti ve 2016 elemeleri öncesinde kendilerine yeterince güven depolamışlardı. Elemelerde oynadıkları 3 maçta da kadrolarında fazla değişikliğe gitmediler ve oturmuş bir kadro ile grupta lider durumdalar. Bizde ise her maçta ayrı bir kadro ile sahaya çıkma geleneği hala devam ediyor. Oturmuş bir kadromuz ve sistemimiz hala yok. Tabi sakatlıklar da bu duruma sebep olmuş olabilir ancak eğer Umut'dan başka forvet, Ömer'den başka stoper çıkaramıyorsak durup bir düşünmemiz gerekiyor.
Takımda hala büyük bir gerilim var. Futbolcuların yüzlerinden bunu anlamak mümkün. Daha 3. dakikada takım kaptanımız neredeyse rakibini yumruklayacak. Saha kenarına bakıyoruz Fatih Terim üstünü başını çıkartıp kulubeye fırlatıyor. Yani bir negatif enerji var. Öncelikle bunun dağıtılması gerekiyor. Çünkü böyle bir ortamda yetenek sergilenemiyor, sahadaki futbolcular gerçek kimliklerini sahaya yansıtamıyor.
Sonuçta da en kötü gününde bile olsa Letonya'yı rahat geçmesi gereken milli takım berabere kalıyor ve ümitlerini  neredeyse bitiriyor. Neredeyse bitiriyor diyorum çünkü daha Hollanda ile oynamadık. Hollanda'yı yenecek kalitede bir futbol da oynamadığımıza göre işimiz bir hayli zor görünüyor.

Ama Cebelitarık'dan iyiyiz, rahat uyuyabiliriz...


0 yorum :

Yorum Gönder